Welke wijn kies ik voor het kerstdiner?

Slaat de stress al toe wanneer je aan het kerstdiner denkt? Dat hoeft niet, want ik heb hier een aantal tips zodat jij de perfecte wijn schenkt bij je diner.

Tip 1: Kies een wijn die de intensiteit van je gerecht matcht

Heb jij je menu al vastgesteld? Dan weet je ook welke wijn je kunt kiezen. Zoek daarbij naar de overeenkomsten. Heb je een vol gerecht? Kies een volle wijn, iets gebakken of van de gril? Zorg er dan voor dat de wijn vol en stevig is. Een rode wijn die goed past is dan bijvoorbeeld de Braida Barbera uit Piemonte.

Ga je voor vis of een salade als voorgerecht? Dan smaakt deze aromatische witte wijn daar perfect bij: de Argiolas Vermentino Costamolino.

Tip 2: Zorg voor fijne glazen die passen bij de wijn

Wijn wordt nog fijner gedronken wanneer het in een passend glas geschonken wordt. Door een juiste vorm glas komen de aroma’s en de smaak veel beter tot zijn recht. In de webshop kun je een aantal hele mooie wijnglazen vinden, waaronder dit prachtige kristallen Bordeaux glas.

Tip 3: Wil je feestelijk beginnen? Start dan met een mousserende wijn

Een mousserende wijn geeft direct een feestelijk gevoel. Hoe leuk is het om ontvangen te worden met een mooi glas bubbels? Een lekkere champagne of een fijne Cava, je vindt het allemaal in de webshop. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze feestelijke variant: deĀ Cava do Brut Reserva, een hele fijne toegankelijke wijn. Lichtvoetig en niet te droog, dus ideaal als welkomstdrankje.