Over vinoloog Jacqueline

Ik ben Jacqueline Wassenaar en ik hou van wijn!

Dat houden van is al heel jong ontstaan, niet dat ik toen wijn dronk maar tijdens een feestje of verjaardag van mijn ouders vond ik het heerlijk om aan de glazen, flessen en kurken te ruiken.

Toen ik zo oud was dat ik mocht uitgaan, bestelden mijn vriendinnen allemaal een bessen jus en ik? Een droge witte of rode wijn.

Tijdens mijn stage in Frankrijk bij Nederlandse wijnboeren zoals ze zichzelf noemen is mijn liefde voor wijn ontstaan. Door zelf bezig te zijn en te zien wat er allemaal bij komt kijken om zo’n prachtig eeuwenoud product te maken is bijzonder en enorm leerzaam. Je krijgt respect voor de maker en voor het product, je begrijpt veel beter waarom een wijn zo smaakt, je gaat er anders naar kijken en mee omgaan. Ik snap dat niet iedereen even naar Frankrijk kan gaan om ‘gezellig’ druiven te plukken, je kunt deze kennis ook bereiken door het volgen van 1 van mijn wijncursussen.

Vinoloog

Ik mag mij al een aantal jaren vinoloog noemen, register vinoloog om precies te zijn. Een pittige studie aan De Wijnacademie, en nog elke dag blij dat ik die stap heb gemaakt. Het heeft mij ontzettend veel gebracht, en hierdoor ben ik uiteindelijk ook begonnen met mijn trots INTO THE WINE BY JACK. Omdat ik registervinoloog ben, moet je steeds op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in wijnwereld, het gaat continue door. Door het volgen van trainingen, masterclasses en reizen haal ik mijn punten om in het register te blijven.

Aanbevolen wijndocent van de wijnacademie

Ik geef wijncursussen op niveau 1, 2 en 3 dat doe ik met de lesstof van SDEN* Het is ook heel mooi om te zien dat De Wijnacademie Into the Wine als aanbevolen wijndocent op hun site heeft vermeld. Leuk om te vermelden dat als je niveau 3 hebt afgerond je toegelaten kunt worden tot de wijnacademie om de vinologenopleiding te volgen.

*Over de SDEN

De Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) is hét instituut in Nederland voor landelijk erkende drankexamens. SDEN ontwikkelt en organiseert door de branche erkende drankexamens in wijn, bier en gedistilleerd. Opleiden en examineren vindt bij SDEN gescheiden plaats. Opleiders vragen bij SDEN de examens aan. Hierdoor blijft SDEN een onafhankelijke organisatie en waarborgt hiermee de kwaliteit van de examens. De Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) is opgericht vanuit een behoefte aan een transparante en onafhankelijke organisatie waardoor examinering gescheiden wordt van het opleiden.

Bestuur Stichting Dranken Examens en Normering

Stichting Wijnonderwijs Nederland (SWON) benoemt het bestuur van de SDEN.
SWON houdt zich onder andere bezig met opleidingsactiviteiten zoals de Nationale Wijndocentendag, e-learning, Magister Vini en de ScriptiePrijs Wijn.

Dit om professioneel wijnonderwijs in Nederland en de instroom van voldoende gekwalificeerd personeel in het bedrijfsleven te stimuleren.