Jack’s Favorite White van februari

Gavi del Comune di Gavi BIO 2021

Terwijl ik dit schrijf schijnt de zon heerlijk door alle ramen en het lijkt wel lente. Dat is het natuurlijk nog niet, maar op deze manier krijg je er toch wel weer heel erg zin in. Daarom denk ik ook dat ik voor deze wijn heb gekozen, deze witte wijn komt uit Italië, Piemonte om precies te zijn. Piemonte kennen we vaak meer van de rode wijnen en dan vooral wijnen gemaakt van de druif Nebbiolo, waar ook de wereldberoemde wijn Barolo van wordt gemaakt. Er komen ook prachtige mooie witte wijnen vandaan zoals deze wijn Gavi Il Forte.

Afkomstig van wijngaarden in de afgebakende Comune di Gavi binnen het Gavi-gebied: dit is het beste gebied voor Gavi.De druif heet Cortese en de wijnmaker werkt volledig biologisch.

Ik word erg blij van deze wijn!

Het doet mij denken aan het beginnende voorjaar. De wijn is droog en lekker fruitig met een heerlijk frisheid van begin tot aan het eind. Citrus, acacia en floraal zijn een paar van de fijne aroma’s die je ruikt. Een wijn om altijd in je koeling te hebben, een wijn die je altijd kunt schenken bij de borrel, de eerste lentedag, een verjaardag en ga zo maar door 🙂 Wil je er bij eten? Spaghetti Vongole of een andere pasta met een roomsaus is er heerlijk bij. Deze wijn is biologisch dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen en veel minder sulfiet (Sulfiet zit ook van nature in elke wijn) Bij een biologische wijn moet het sulfietgehalte veel lager zijn dan bij een wijn die niet bio is.

Ik wens je veel geniet-momenten toe met deze fijne wijn.

Liefs,

Jack

DEZE WIJN BESTELLEN >>